Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 50 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)búzaliszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A felmelegített mézhez hozzáadjuk a fűszerkeveréket. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd annak elolvadása után (lehűti a mézet) belekeverjük a tojásokat. A kapott masszába a szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanállal alaposan beledolgozzuk. 1 órát hideg helyen pihentetjük. Átgyúrjuk, majd 1-1,5 cm vastagságúra kisodorjuk, ezután pogácsaszaggatóval, vagy különböző formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200oC-ra (gázsütőnél közepes hőmérséklet) előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Tetejét megkenhetjük felvet tojással, ekkor szép fényes felületet kapunk.