Hozzávalók:

• 1 kisebb póréhagyma
• 1 nagy szál sárgarépa
• 1 közepes vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 15 dkg vörös lencse
• 1 liter paradicsomlé
• 0,5 liter víz
• 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj • negyed mokkáskanál koriander • 2 babérlevél
• 1 teáskanál majoránna
• 2 teáskanál só

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a főzőedénybe tesszük. Sót teszünk rá, meglocsoljuk az olajjal. Feltesszük párolódni. Ahogy felmelegedett, hozzáadjuk a vékony karikára vágott póréhagymát, a negyedelt és vékony szeletekre vágott sárgarépát, a zúzott fokhagymát, majorannát. Fedő alatt puhítjuk, de közben sűrűn megkevergetjük. 5-8 perc puhítás után beletesszük a megmosott lencsét, felöntjük a paradicsomlé és víz keverékével, teatojásba tesszük a fűszereket, és azt is belehelyezzük. Felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Kivesszük a teatojást. Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemmel, kaporral, esetleg zöld korianderrel.

Tipp: A kész leves felét le is turmixolhatjuk, majd visszakeverjük a kész levesbe. Ezzel sűrűbb levest kapunk.