Hozzávalók:
- 40 dkg reszelt alma
- 4 dkg kukoricadara
- 1 evőkanál facsart citromlé
- 3 tojás
- 12 dkg méz
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- egy csipet só
- 12 dkg rizsliszt
- 1 mokkáskanál útifűmaghéj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- kevés olaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A nagy lyukú reszelőn lereszelt, citromlével ízesített alához hozzákeverjük a darát, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat a mézzel és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzászórjuk a fahéjat.
Beleforgatjuk az almát, majd a rizslisztet is, melyet elkeverünk előtte a szódabikarbónával és az útifűmaghéjjal.
Kiolajozott formába töltjük, a tetejét elsimítjuk.
Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük, ajd rácsra téve hajuk kihűlni.