Hozzávalók:

  • 40 dkg reszelt alma
  • 4 dkg kukoricadara
  • 1 evőkanál facsart citromlé
  • 3 tojás
  • 12 dkg méz
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • 12 dkg rizsliszt
  • 1 mokkáskanál útifűmaghéj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • kevés olaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A nagy lyukú reszelőn lereszelt, citromlével ízesített alához hozzákeverjük a darát, és legalább fél órát állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat a mézzel és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzászórjuk a fahéjat.

Beleforgatjuk az almát, majd a rizslisztet is, melyet elkeverünk előtte a szódabikarbónával és az útifűmaghéjjal.

Kiolajozott formába töltjük, a tetejét elsimítjuk.

Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük, ajd rácsra téve hajuk kihűlni.