Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 2 db tojás
- 50 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
- 1 citrom reszelt héja
- díszítéshez: csokimáz, színes cukorkák, mandula, dió
Elkészítés:
A mézet, a cukrot és a margarint addig hevítjük mérsékelt tűzön, amíg a cukor teljesen elolvad. Kihűtjük, bele ütjük a tojásokat és elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, a citromhéjat, majd összekeverjük a mézes masszával. Cipót formálunk belőle, háztartási fóliával lefedjük és hideg helyen 5 órát (vagy egy éjszakát) állni hagyjuk.
A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és formákra szaggatjuk. A formák közül azokat amik nem kapnak csokimázat díszítjük, majd mindet 160 °C-on 5-7 percig sütjük. Az üresen sült darabokat csokimázzal borítjuk, majd díszítjük.