Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
  • 1 citrom reszelt héja
  • díszítéshez: csokimáz, színes cukorkák, mandula, dió

Elkészítés:

A mézet, a cukrot és a margarint addig hevítjük mérsékelt tűzön, amíg a cukor teljesen elolvad. Kihűtjük, bele ütjük a tojásokat és elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, a citromhéjat, majd összekeverjük a mézes masszával. Cipót formálunk belőle, háztartási fóliával lefedjük és hideg helyen 5 órát (vagy egy éjszakát) állni hagyjuk.

A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és formákra szaggatjuk. A formák közül azokat amik nem kapnak csokimázat díszítjük, majd mindet 160 °C-on 5-7 percig sütjük. Az üresen sült darabokat csokimázzal borítjuk, majd díszítjük.