Hozzávalók

  • egy kisebb banán (kb. 10 dkg)
  • 3 ml őrölt fahéj
  • egy kevés vanília por (esetleg 1 csomag vaníliás cukor)
  • 1 dl hajdina liszt
  • 2 ml szódabikarbóna-sütőpor keveréke
  • egy csipet só
  • 60ml tej (vagy növényi ital)
  • 1 közepes alma hámozva – és nagy lyukú reszelőn lereszelve (kb. 10-12 dkg)
  • 2,5 dkg (2 evőkanálnyi) aszalt gyümölcs apróra vágva
  • 10 ml útifű maghéj
  • egy kevés ola
  • 1-2 evőkanálnyi durvára darabolt dió (lehet mogyoró vagy mandula) vagy kókusz reszelék

Elkészítés:

A jó érett banánt villával elnyomkodjuk, pürésítjük. Az olaj, és a dió kivételével alaposan összekeverjük,

Egy kisebb hőálló üveg edényt olajjal kikenünk, beleszórjuk a diót. 

A masszát beleterítjük az edénybe, tetejét elsimítjuk.

Mikrohullámú sütőben, nagy fokozaton 4 percet sütjük, majd alányúlva átfordítjuk a süteményt, és újabb 2 percig sütjük.

Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető.