Hozzávalók
- egy kisebb banán (kb. 10 dkg)
- 3 ml őrölt fahéj
- egy kevés vanília por (esetleg 1 csomag vaníliás cukor)
- 1 dl hajdina liszt
- 2 ml szódabikarbóna-sütőpor keveréke
- egy csipet só
- 60ml tej (vagy növényi ital)
- 1 közepes alma hámozva – és nagy lyukú reszelőn lereszelve (kb. 10-12 dkg)
- 2,5 dkg (2 evőkanálnyi) aszalt gyümölcs apróra vágva
- 10 ml útifű maghéj
- egy kevés ola
- 1-2 evőkanálnyi durvára darabolt dió (lehet mogyoró vagy mandula) vagy kókusz reszelék
Elkészítés:
A jó érett banánt villával elnyomkodjuk, pürésítjük. Az olaj, és a dió kivételével alaposan összekeverjük,
Egy kisebb hőálló üveg edényt olajjal kikenünk, beleszórjuk a diót.
A masszát beleterítjük az edénybe, tetejét elsimítjuk.
Mikrohullámú sütőben, nagy fokozaton 4 percet sütjük, majd alányúlva átfordítjuk a süteményt, és újabb 2 percig sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető.