Hozzávalók:
• 12 dkg aszalt szilva
• 1 dl tejszín
• 5 dkg méz (=2 evőkanál méz) • 4 dkg kukoricaliszt
• 2 db egész fahéj
• 4 db egész szegfűszeg
Elkészítés:
A szilvát nagyobb mazsola nagyságúra felaprítjuk, és 8 dl vízben feltesszük főni. Egész szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Míg felforr, elkészítjük a tejszínből és a kukoricalisztből a habarást, és ezzel sűrítjük a levest. Ízlés szerint mézzel ízesítjük.
Ötlet: A fűszerek aromáját előre is kifőzhetjük, 10 percig forralva őket, így még az aszalt szilva főzése előtt eltávolíthatjuk a darabos részeket. Azért használunk egész fűszereket, hogy az őrölt fűszereknél érezhető torkot csiklandozó hatást elkerüljük.
Tipp: A mandula piskóta kiváló betétje lehet a levesnek.