Itt az eperszezon, és epret nem csak az íze miatt érdemes fogyasztanunk, hanem mert számos értékes tápanyagot tartalmaz, mely pozitív hatással van a szervezetünkre. Nagy arányban tartalmaz a C-vitamit, folsavat, káliumot és B6 vitamint, emellett magas a rosttartalma, és antioxidánsokban is gazdag. Antocianin tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, és rendszeres fogyasztásával csökken a szívinfarktus kialakulásának kockázata is.
Mint minden esetben, eper vásárlásakor is érdemes a hazai, frissen leszedett érett gyümölcsöket választani, mert ezeknek tápanyagtartalma mindig magasabb, mint a távoli vidékekről, féléretten vagy éretlenül hazánkba szállított gyümölcsöké.
Az eper önmagában is ínyencség, de számtalan elkészítési módja létezik.
Próbáljátok ki ezt a gyors, szuper finom eperhab receptet!
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 2,5 dl tejszín
- 6 dkg porcukor
Elkészítés:
- Az epret alaposan mossuk meg és csumázzuk ki. Pár szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot tegyük egy tálba és botmixerrel pürésítsük.
- A tejszínt habverővel verjük kemény habbá, és közben adjuk hozzá a porcukrot. A porcukrot ízlés szerint adagoljuk, attól függően milyen édesre szeretnénk készíteni az eperhabot.
- A pürésített epret és a habot óvatosan forgassuk össze.
- A kész eperhabot töltsük poharakba, tetejét a félretett, félbe vágott eprekkel díszítsük.
- A kész desszertet fogyasztásig hűtve tároljuk.
