Hozzávalók:
- 15 dkg cérnametélt
- 80 dkg félzsíros tehéntúró
- 6 db kisebb tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg tejföl
- 20 g vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
- 100 g mazsola vagy aszalt vörösáfonya
- 1 csomag réteslap
- 1 csipet só
Elkészítés:
A cérnametéltet egy csipetnyi sóval vízben kifőzzük, majd hideg folyó vízzel lehűtjük.
A tojások sárgáját felverjük, a kristálycukor felével. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és az egészet krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a kifőtt cérnametéltet és a mazsolát. Mazsola helyett használhatunk aszalt vörösáfonyát is, savanykás ízével isteni kontrasztot ad a süteménnyel.
A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is hozzáforgatjuk.
Kivajazott, réteslappal bélelt tepsibe öntjük. A tepsin túlnyúló réteslapokat visszahajtjuk a massza tetejére. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.